INFO

Igomat

 

PROIZVODNJA I DISTRIBUCIJA MESA I MESNIH DELICIJA

PROJEKT

vizualni identitet
poslovna komunikacija
ambalaže za linije proizvoda
web – igomat.hr (u izradi)
sekundarni elementi:

plakati
jumbo plakati
letci
transportne kutije
katalozi proizvoda
vozila
vrećice
papiri, kutije i trake za pakiranje
deklaracije

OPIS

Tvrtka Igomat angažirala nas je za kompletni rebranding i asistenciju u pozicioniranju novih linija proizvoda na tržištu. Dosljedno ostvarivanje naših ideja kroz sve aspekte poslovanja tvrtke izvanredno je iskustvo jer smo upoznali i pratili posebnosti mesnog proizvodnog procesa i dobili priliku kreirati neke proizvode zajedno s klijentom od samog početka – sastava proizvoda.
Razvoj Igomata ubrzo postaje jedan od najdražih projekata jer su naše ideje i rješenja vizualno podržali proizvodnju i tržišno plasiranje vrhunskih proizvoda. Nešto s čime se možemo poistovjetiti.

Poduzeće Igomat d.o.o. potpunu izmjenu svog identiteta započelo je 2010. godine kada je ostvaren novi osnovni vizualni identitet tvrtke s namjerom da se konzistentno provede kroz cijeli proizvodni asortiman radi jasne prepoznatljivosti kod kupaca.

Prvi rezultat provedbe novog Igomat vizuala u prozvodima bilo je 7 proizvoda u 13 različitih ambalaža linije Delikates – visokokvalitetni proizvodi od crne slavonske svinje (2011. g.).  Dvije nove linije proizvoda; Crna paleta i Riđa paleta daljnji su razvoj ponude vrhunskih proizvoda. Delikates linija preimenovana je u Crnu paletu te je u uskoj suradnji s klijentom započeto paralelno osmišljavanje jasnog tržišnog pozicioniranja Crne i buduće Riđe linije sa otvaranjem mogućnosti za dodavanjem sličnih, visokokvalitetnih delikates linija proizvoda u budućnosti.

Imena linija dobivena su kroz suradnju s kijentom nakon proučavanja ponude svih većih hrvatskih proizvođača mesa u visokokvalitetnom – delikatesnom segmentu. Sintagma Paleta boje kao logični sustav međusobno povezanih no pojedinačno ipak različitih elemenata pokazala se kao najbolje rješenje za liniju proizvoda od mesa; tematski vezanih ali ipak zasebnih proizvoda. Nježna, laka i poletna riječ Paleta a sobom nosi prikladno asocijativno polje slikarske tematike te time sugerira posebnost i visoku kvalitativnu razinu proizvoda. Bojama Crna i Riđa izbjegnuto je direktno pojavljivanje naziva životinje od koje je dobivena sirovina. U slučaju proizvoda od konjetine to se pokazalo posebno zahvalno za plasiranje na tržište radi svjesne ili nesvjesne moralne dileme oko konzumiranja konjskog mesa kod dijela potencijalnih kupaca. Crna prati crnu slavonsku svinju a Riđa proizvode od konja – hrvatskog posavca. Direktna sirovina je “sakrivena” ali asocijativno ipak povezana s proizvodom.

Crna paleta
linija izvedena je sa jasnim citatom osnovnog vizuala tvrtke – logotipa kroz oblik etikete. Riđa paleta linija i buduće eventualne delikatesne linije pratiti će tu koncepciju citiranja oblika logotipa kroz sve tipove ambalaža (kartonske etikete, samoljepive etikete staklene ambalaže i privjesice). Novi logotip i sustav boja Riđe palete biti će izveden iz Crne palete, kao i iz oblikovnog sustava osnovnog identiteta tvrtke radi pozicioniranja obje linije s distinkcijom u visokokvalitetni razred Igomat proizvoda.

 Posted by at 18:09
     
/